Calendar activitati - ORA Locala (CFR)

joi, 16 martie 2023

Regulament "MEMORIAL YO4HW RADU BRATU" editia 2023

 

REGULAMENT DE CONCURS

“MEMORIAL YO4HW, RADU BRATU.”

 

1. Organizatori: DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET CONSTANTA  si ASOCIATIA RADIOCLUBUL RADU BRATU .

2. Scop: Comemorarea celui care a fost seful Radioclubului judetean Constanta dar si mentorului multor radioamatori constanteni, Radu Bratu YO4HW. Sunt invitati sa participle toti radioamatorii YO si ER precum si radioamatori din alte tari care au detinut/detin un indicativ radio in YO sau ER ( se va mentiona la rubrica soapbox indicativul detinut in YO sau ER ).

3. Data: ultima zi de luni din luna februarie intre orele 16.00-17.59 UTC, in patru etape: etapa I 16.00 - 16.29 ; etapa a II-a 16.30 - 16.59 ; etapa a III-a 17.00 - 17.29 ; etapa a IV-a 17.30 - 17.59 UTC.

4. Frecvente, mod de lucru: 3510-3560 khz CW, si 3675-3775 khz SSB. Cu o statie se poate lucra atat in SSB cat si in CW, in fiecare etapa, pe segmentul de banda mentionat.

5. Categorii:    A: HIGH POWER, pana la 1000 W.

                         B: LOW POWER, pana la 100 W.

                         C: QRP, pana la 5 W putere utila.

                         D: SWL (receptori).

6. Controale:  Se vor transmite/receptiona RS(T)  urmat de 3 cifre reprezentand numarul serial al legaturii, incepand cu 001 si de judetul propriu.  Statiile membrilor Radioclubului Radu Bratu vor transmite dupa numarul serial, in locul judetului propriu, literele HW ( sufix ce a apartinut lui Radu Bratu YO4HW ). Statiile din afara YO vor transmite in locul judetului grupul de litere DX.

7. Punctaj:    5 puncte pentro o legatura valida in cw/ssb cu indicativele YO4KCA si   YO4KRB;

                         3 puncte pentru o legatura valida in CW/SSB cu oricare din membrii Radioclubului Radu Bratu : YO4NF, YO4DW, YO4FPF, YO4CPO, YO4DG, YO4BXX, YO4CSG, YO4SX, YO4FRF, YO4ASV, YO4BTB, YO9GZU, DM1TX;

                          2 puncte pentru o legatura valida cu participantii care nu sunt membrii  ai Radioclubului Radu Bratu;

                       2 puncte pentru o receptie completa pentru participantii la categoria D.

                        O legătură validă nu trebuie sa prezinte nicio eroare la inscriereea indicativelor, a controalelor schimbate (RS(T)+ serial si sa nu difere cu mai mult de 5 minute in logurile celor doi parteneri.

                     Legaturile duble raman in log, se va puncta cea care este corecta la ambii participanti, cea incorecta primeste 0 puncte.

                     Multiplicatorul pe etapa este format din suma judetelor YO lucrate ( o singura data indiferent modul de lucru ) plus fiecare sufix HW sau DX lucrat indiferent modul de lucru.

 8. Scor: Suma punctelor din cele 4 etape. In fiecare etapa numarul de puncte din qsouri  inmultite cu multilicatorul pe etapa.

 9. Logurile: Se vor trimite numai in format electronic  ( Cabrillo sau .txt/.log ) la adresa de e-mail: sporiscornelius@yahoo.com.  si/sau yo4dw.ro@gmail.com  , in termen de 10 zile de la data desfasurarii concursului.  Participantii sunt rugati sa specifice adresa lor postala exacta si completa, unde pot primi corespondenta. 

Arbitrarea: Se va face electronic imediat dupa ce a expirat termenul de trimitere loguri. Clasamentul se publica pe www.radioamator.ro si se transmite la QTC FRR.

Trofee: Toti participantii vor primi  o diploma de clasificare in format electronic, iar primii trei clasati la fiecare categorie vor primi cate o medalie comemorativa.

 

Statiile YO4KCA si YO4KRB precum si cele ale membrilor Radioclubului Radu Bratu vor fi incluse in clasament separat.

 

Arbitrii concursului sunt: YO4DW Sporis Cornelius si YO4FPF Roca Dan, responsabilii Radioclubului Radu Bratu.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu