Calendar activitati - ORA Locala (CFR)

miercuri, 25 ianuarie 2017

Receptia balizei YO4KCA/B in KN24ND

Receptia balizei YO4KCA/B in KN24ND

de Cristi, YO3FFF

Baliza YO4KCA/B a fost receptionata pe frecventa de 144426kHz in modul CW.


-          QRA: KN44HE

-          ANT: Turnstile

-          PWR: 7W

Receptia a avut loc in intervalul 22_23-01-2017 din KN24ND, YO3FFF.

Conditii de receptie:

-          RX: LNA 0.4dB+XVRT+TS450

-          ANT: 5WL YAGI 17AGL (Az 88)

-          Soft PC: Spectran 




            




4 comentarii:

  1. Felicitari ptr activitate si pagina!
    73 de YO8SSB!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa cum bine stim rolul unei balize este de a furniza un semnal stabil, cu nivel constant la iesire si daca se poate omnidirectional, astfel incat cel care o asculta sa-si poata face o idee in privinta propagaii iar unii dintre noi, constructorii pasionati de echipamente, sa foloseasca semnalul pentru efectuarea unor reglaje.
    Chiar daca nu am ascultat baliza de la YO4KCA (dar sper ca odata iesit in /P sa o pot face), din recomandarile facute de Cristi YO3FFF sunt de acord cu ultima, acea de imbunatatire a stbilitatii prin termostatarea oscilatorului. Acest aspect il am si eu in vedere in perioada de teste la balize construite.
    Baliza in mod normal are un semnal cw prin care se comunica locatorul, puterea, eventual antena folosita, elemente ce contribuie la formarea unei idei in ceea ce priveste propagarea, urmate de o purtatoare continua care poate fi folosita la reglaj. De aceea cred ca o secventa continua nu ar fi de preferat, cu atat mai mult in cazul in care acea baliza nu are o pagina de raportare in care sa fie trecute elementele enuntate mai sus.
    De asemenea, viteza nu trebuie sa fie mare. Nu toti sunt telegrafisti. O baliza trebuie sa "bata" incet si trist, vorba unui ham :)) Astfel cei care o asculta vor avea timp sa se foloseasca de semnalul furnizat de aceasta.
    Cei care asculta si isi rup din timpul lor pentru a face o raportare sunt constienti ca prin feedback-ul oferit (chiar si in cazul in care acesta este negativ) pot duce la imbunatatirea caracteristicilor respectivei balize. Nu putem decat sa le multumim.

    yo8rhm
    Mugurel

    RăspundețiȘtergere
  3. @YO8SSB Lucian multumim pentru apreciere
    @YO8RHM Mugurel bine punctat CITEZ :,,Asa cum bine stim rolul unei balize este de a furniza un semnal stabil, cu nivel constant la iesire si daca se poate omnidirectional, astfel incat cel care o asculta sa-si poata face o idee in privinta propagaii iar unii dintre noi, constructorii pasionati de echipamente, sa foloseasca semnalul pentru efectuarea unor reglaje. ,,
    De aici a fost pornit si proiectul cu cele 4 balize.
    1. Semnal in banda
    2. Verificarea propagarii
    3. Reglaje ( preamplificatoare , comparatie antene ...etc)
    Momentan cele 4 balize sunt pe sursa de avarie , cand se mai incalzeste afara vom repune sursa la loc in cutia lor de pe cladire .
    Prin cele 3 obiective enuntate consideram ca punctul de plecare fiind indeplinit. Cum ai spus si tu Mugurel orice raportare idee este constructiva .
    Pentru anul acesta speram sa fie puse online si alte proiecte incepute .
    - YO8RHM Balize pe 23cm si 70cm
    - YO7 Baliza 70cm (posibil 432.410)
    - YO3 Baliza 2m (posibil 144.475)

    73 de yo4fyq/KN44FD Claudiu

    RăspundețiȘtergere